Top 7 lucrurile esențiale de care trebuie să ții cont când deschizi un hotel



7 part checklist for a starting small hotel or b&b

Sursa de inspirație pentru acest articol este ceva ce Elena si Dom din Birmingham Manor a spus. Acest articol m-am gândit să fie o listă de verificare pentru a ajuta oamenii care se gândesc să înceapă o pensiune sau motel sau pentru cei care au deja unul, dar nu prea știu pe ce să pună accent.

  1. Fii prezent pe platformele de socializare

Începeți cu cele care sunt populare, precum, Facebook, Twitter sau Pinterest. De asemenea, ar trebui să ții cont de faptul că aceste site-uri sunt acolo pentru a te ajuta să ajungi la potențialii clienți sau fideli, de aceea, prezența în online este mai eficientă pentru a fi contactat. Nu uita să completezi adresa de e-mail, adresa site-ului și numărul de telefon. De asemenea, nu uita să le verifici în mod regulat pentru a te asigura că răspunzi rapid.

După ce ai configurat aceste pagini, acum ești prezentat prin text și fotografii, dar asta nu tot. Este timpul pentru a posta informații unice și relevante, nu posta articole inutile. Câteva exemple de informații relevante: tarife speciale si oferte, evenimente turistice din zona ta, repere sau povești despre clienți satisfăcuți.

  1. Alătură-te unei comunități

Există câteva grupuri prezente pe rețelele de socializare, care sunt foarte utile și active, în care oamenii pot posta problemele lor, iar alții încearcă pot oferi soluții. Bed and Breakfast Owners & Innkeepers este un grup excelent în care te poți alătura. Este un grup mic în care doar proprietarii de hoteluri mici, pot obține acces. Un alt grup de ajutor este Beautiful Bed and Breakfasts. Ele sunt moderate în ​​mod corespunzător astfel încât vă puteți aștepta la o experiență plăcută.

Există, de asemenea, platforme în afara rețelelor de socializare, precum: InnSpiring, care este un forum unde puteți căuta răspunsuri la întrebările dumneavoastră de alte persoane.

Alte opțiuni, mai mult formale sunt asociații de afaceri: Asociația BandB Association sau Professional Association of Innkeepers International. Ele pot oferi asistență și informații membrilor, organizare de evenimente și vă pot ajuta să vă promovați.

  1. Utilizează un website funcțional

Dacă aveți propriul site, potențialii clienți pot rezerva camere direct de la tine și nu prin intermediul agențiilor de turism online. Sigur că agențiile de turism sunt binevenite pentru expunere (deoarece cei mai mulți turiști merg acolo pentru a rezerva o camera), dar ele percep o sumă consistentă pentru serviciile lor (între 10% și 20% pentru fiecare rezervare). Totuși este o idee bună a oferi clienților dumneavoastră un loc în care se poate ajunge în mod direct.

Este recomandat să aveți o descriere mai detaliată a afacerii dvs. decât cea oferită pe Facebook sau în agențiile de turism. Vă recomandăm să postați fotografii: detaliate care descriu un ambient plăcut sau poate chiar un tur video al locului. Ajutorul vizual oferă clientului dvs. încredere.

De fapt, cu cât textul original este mai mult, cu atât mai bine este pentru SEO. Din moment ce am menționat SEO, care vine de la Search Engine Optimization, este important, deoarece ea face astfel încât site-ul dvs. să fie poziționat printre primele rezultate ale căutării pe Google, astfel încât turiștii să vă poată găsi mai ușor.

  1. Configurați profiluri pe cele mai populare site-uri unde turiștii caută cel mai des cazări

Deși mulți dintre administratorii de hoteluri mici au fost cu presupuneri despre operatori mari cum ar fi BookingTripAdvisor sau Expedia, ele sunt loc bun pentru întreprinderile mici, pentru a începe o afacere în industria hotelieră.

Așa cum am spus înainte, un contract cu acești operatori poate fi costisitor și de aceea nu trebuie sa fie singura sursa de rezervări, ci mai degrabă un mijloc de a umple câteva camere libere. Cele mai multe dintre rezervările dvs. ar trebui să vină de pe site-ul personal al hotelului.

Asigurați-vă că gestionați ratingul și recenziile obținute. Adresați vă comentariilor negative cu calm și respect și mulțumește oamenilor pentru cele pozitive. Încurajează clienții să lase părerile lor pe aceste platforme cât și pe site-ul personal. Comentariile constructive vă va oferi o bună reputație.

  1. Oferă un procesor de plată de încredere

Acestea sunt două dintre cele mai populare pe care întreprinderile mici folosesc: Square and Stripe. Ele sunt cele două mari opțiuni pentru afacerile mici, deoarece nu percep abonamente lunare doar un cost pe tranzacție. Square este mai complet în opțiuni, deoarece oferă opțiuni fizice pentru plata prin card de credit.

  1. Păstrați o evidență a activităților dvs.

Această informație vă va ajuta pe termen lung, pentru a lua decizii în cunoștință de cauză pentru viitorul afacerii tale. De exemplu, știind care sunt cele mai aglomerate luni și cele mai libere, de unde provin oaspeții dumneavoastră, ex: de pe site-ul dvs., social media sau alți operatori. Aceste date vă pot ajuta să vă decideți unde să se concentreze resursele pentru a obține cel mai mult din ele.

  1. Fii sociabil

Cel mai important punct de pe această listă de verificare este că trebuie să fii sociabilă. În cazul hotelurilor mici, experiența cu clienții va fi foarte aproape de personal, astfel, astfel va trebui să-i saluți cu entuziasm și un zâmbet pe fața ta.

Ei se vor aștepta să conversezi cu ei, spune-le care sunt câteva dintre atracțiile locale, arată-le împrejurimile, spune povestea cum a început totul.

Ce alte lucruri crezi că noii proprietari ar trebui să ia în considerare?






Leave a Reply

Your email address will not be published.