Top 10 metode de a te promova online



Untitled-1

Rețeaua socială este cea mai rapidă creștere în ceea ce privește atragerea de noi utilizatori. De exemplu, Facebook are mai mult de 1,5 milioane de utilizatori (sursa: Statista). Aceasta este următoarea generație de promovare și poate conduce trafic pentru site-ul și blog-ul tău de la diferite canale de social media.

Rețelele de socializare iți permit să stabilesti o relație cu clientul cum nicio altă platformă nu îți permite. Aceasta iți permite să stabilesti o relație de 1-1 în care vei obține un feedback regulat cu privire la modul în care clienții reacționează la mesajele de promovare.

Rețelele de socializare iți oferă o oportunitate de a te stabili ca un expert în piața ta. Folosirea platformelor precum Twitter, Youtube, Facebook, Yelp, etc te pot ajuta să te stabilesti ca un expert în destinația ta. Oamenilor le place să cumpere de la experți și preferă să urmarească experți pe blogurile lor, tweet-uri, etc.

Toate eforturile pe care un hotel le pune în promovarea pe rețelele de socializare pot fi grupate în următoarele 3 categorii.

Top 10 moduri de a promova pe Social Media

A. CREAZĂ

  1. Crează și încarcă conținut personalizat.

Facebook permite hotelurilor să personalizeze profilurile pentru a le personaliza.

  • Integrează butonul de Contact & Booking
  • Crează o pagină de evenimente
  • Crează file personalizate pentru a evidenția elementele specifice hotelului, cum ar fi întâlniri și conferințe, activități, etc.
  1. Crează / Promovează Blog-uri de destinație pentru evenimente locale, știri și oferte speciale. Informațiile publicate pe blogul tău devin indexate de Google imediat.
  2. Caută video-uri optimizate

Crează și promovează video-uri optimizate despre destinație, atracții locale și încarcă-le pe motoarele de căutare video, cum ar fi YouTube. YouTube este al patrulea cel mai mare motor de căutare și conduce un trafic semnificativ în întreaga lume.

  1. Distribuie imagini

Crează un canal sau un cont pe site-uri de partajare a fotografiilor, cum ar fi Pinterest sau Instagram, apoi postați fotografii cu hotelul si destinatia dvs. Etichetați imaginile cu expresii și cuvinte cheie.

  1. Twitter

Crează un profil de Twitter personalizat cu numărul de telefon al hotelului și site-ul web in fundal.

B. GESTIONEAZĂ ȘI PROMOVEAZA

6. Integrează canalele de socializare

Asigură-te că pictogramele rețelelor de socializare sunt afișate în mod clar pe site-ul tău, astfel încât clienții să poată ajunge la acele canale.

  1. Crește numărul de urmăritori

Facebook devine un prieten cu organizațiile care sunt cele mai importante pentru afacerea ta.

Promovează pagina profilului de Facebook – adaugă lista de e-mail a clienților, partenerii de afaceri și cere-le să devină prieteni cu tine pe Facebook.

Oferă promotii de scurtă durată.

Conectează-te cu organizațiile locale și creste-ți fanii.

  1. Articole – Utilizarea canalelor de știri online, cum ar fi Business Wire si PR Web pentru a scrie articole și informații de știri îmbunătățește optimizarea motorului de căutare și a site-ului.

C. MONITORIZEAZĂ

  1. Crează o platformă de recenzii pe site-ul tău
  2. Monitorizează profilul rețelelor de socializare și recenziile obținute

Există mai multe opțiuni disponibile pentru hotelieri pentru a monitoriza activitatea pe rețelele de socializare

Google Analytics – hotelurile pot integra codurile Google Analytics pe paginile de blog și pot urmări activitatea pe aceste canale. În plus, YouTube și Flickr oferă instrumente care te pot ajuta să evaluezi activitatea pe acele canale.

Rețelele de socializare sunt o parte integrantă a algoritmului de căutare în timp real. Rețelele de socializare crează legături reale între companii și clienți, si acele legături sunt egale cu intenția de cumpărare. Gestionarea reputației online este de departe opțiunea de promovare cea mai accesibilă pentru fiecare companie, invitând oaspeții să posteze comentarii pe TripAdvisor, Yelp și alte site-uri de revizuire. Asigura-te că răspunzi la toate opiniile și  că gestionezi corespunzător profilul tău pe aceste site-uri.

Invită oaspeții să se alăture paginii de Facebook, și cere-le să posteze imagini cu hotelul și călătoria lor.

Fii amuzant si original. Un simț al umorului funcționează mai bine decât o abordare formală și convențională. Care este ultimul lucru pe care într-adevăr l-ai accesat sau citit pe Facebook? Sunt sigur că a fost amuzant sau original. Acești pași simpli te vor ajuta să iti dezvolți baza de urmăritori și să creezi o legatură cu oaspeții. Angajamentul online nu este ușor, dar aceste sfaturi și cele mai bune practici ar trebui să ajute în strategia de promovare a hotelului tău.

Rețelele de socializare continuă să devină din ce în ce mai importante. Nu sunt doar un instrument critic pentru a interacționa cu clienții, ci un element cheie care are impact în clasamentele de căutare pentru un hotel. Hotelurile care profită de acest trend văd beneficii semnificative în ceea ce privește plasarea online și a veniturilor.

 






Leave a Reply

Your email address will not be published.