Cum să realizezi un concurs cu succes



Rețelele de socializare devin mult mai populare din zi în zi și trebuie să fii în fața acestei tendințe, cu scopul de a obține popularitate dorită. Toată lumea iubește obținerea a ceva gratuit. De fapt, unul dintre motivele pentru care oamenii dau “Like” unei pagini de Facebook este cu scopul de a obține fie o reducere sau de a câștiga ceva.

Concursurile sunt cel mai simplu mod de a genera trafic într-un timp foarte scurt. Ele tind să genereze interes pentru un număr mare de oameni, dar trebuie să ții cont de faptul că acei oameni s-ar putea opri doar pentru lucrurile gratuite, iar apoi își vor pierde din nou interesul.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le cunoști înainte de a crea cel mai bun concurs:

img656723Determină scopul

Înainte de a începe concursul, gândiți-vă la care este scopul acestuia. La ce fel de rezultate vă așteptați? Poate vrei să crească angajamentul pe Facebook sau numărul de cititori pe blog-ul. Gândește-te la acest lucru de la început și te va ajuta cu întregul proces de planificare.

47701641Alege premiul

Evident că premiul este cea mai importantă parte! Acesta va fi ceea ce atrage vizitatori pe site-ul dvs. și îi încurajează să intre. Mai întâi asigurați-vă că premiul reflectă nișa de afaceri. Ce se poate da departe, care va interesa cititorii dvs. și nu va abate de la conținutul blogului dvs.? Gândiți-vă la ceea ce va fi cea mai bună alegere premiu. Este posibil să doriți să dați o cameră liberă pentru câteva zile sau o zi liberă la spa. Este alegerea ta.

 

 timing1Cât timp va rula concursul?

Ei bine, concursul nu poate rula pentru totdeauna și tu trebuie să stabilești cât timp concursul dvs. va rula. În funcție de experiența noastră, vă sugerăm ca 2-3 săptămâni este perioada optimă, deoarece vă oferă suficient timp pentru a obține o listă de e-mail mare și noi adepți.

 

 

Facebook-Posts

Configurarea postului

Acest post este a doua parte importantă a concursului, deoarece va fi ceea ce va încuraja oamenii să ia măsuri și să se înscrie în concursul tău. Păstrați-l simplu, și autentic. O modalitate foarte bună de a obține un interes al unei persoane este de a revizui produsul și apoi da mai departe. Afișați ce produs este sau nu, astfel încât aceștia să poată decide dacă le place și doresc unul pentru propria lor. Acest lucru oferă mai multă credibilitate. Același lucru este valabil în cazul în care oferi o evadare de week-end, puteți descrie camera, tot ceea ce oamenii pot face în jurul hotelului, etc.

În același proces de creare a postului nu uitați să utilizați fotografii de înaltă calitate. Nu este necesar să se umple postarea cu o mulțime de fotografii, așa că alege două sau trei dintre cele mai bune și păstrați-l simplu. Tone de fotografii tind să plictisesc cititorii.

Blue Color Social Subscription WidgetAdaugă widget-ul rețelelor sociale pe site-ul tău

Acest lucru este în cazul în care vă puteți cere cititorii dvs. pentru a efectua o acțiune care urmează să fie introduse în concurs. Widget-urile pot ajuta la a face acest proces mai ușor. Cu aceste widget-uri, vă completați toate informațiile solicitate, alegeți tipurile de intrare.

În cazul în care obiectivul dvs. este de a crește numărul de urmăritori pe Facebook, asigurați-vă că includeți o cerință prin care trebuie să ofere un “Like” paginii de Facebook pentru a fi introdus concurent. Dacă ați vrut abonați din e-mail, trebuie să introduci un newsletter în schimb.

De asemenea veți dori să colectectați alte informații de la vizitator, cum ar fi adresa de e-mail și locație. Veți avea nevoie, de lista de reguli, atunci când starea concursului se va termina, și va trebui să contactați un câștigător.

 promotingPromovarea concursului

Odată ce postul este pregătit, nu vă puteți aștepta ca oamenii să te găsească, așa că va trebui să-l promovezi! Începeți cu rețelele sociale proprii. Realizează un anunț care va atrage vizitatori. De ce ar trebui sa viziteze concursul? Atunci când se poate, folosește hashtag-uri precum #giveaway sau #win care pot deveni foarte eficiente. Dar, amintiți-vă: nu spama!

Alegerea unui câștigător

După încheierea perioadei de concurs, puteți utiliza widget-ul instalat pentru a alege câștigătorul, sau de a face lucrurile așa manual. În cazul în care concursul dvs. nu a fost o tragere la sorți, acum este momentul în care va trebui să treacă prin intrările și alegerea unui concurent care merită. Tot ce rămâne de făcut este de a lasa câștigătorul să știe că a câștigat!

 downsideDezavantajele

Nu am putut încheia acest post, fără a menționa unele dintre dezavantajele de a organiza un concurs. Așa cum am spus la începutul acestui post, există unele persoane care vor intra în concursul dvs. fără nici o intenție. Nimeni nu poate fi obligat să rămână ca fan al unei pagini pe Facebook, din păcate este posibil să observați o scădere în fani după ce concursul s-a încheiat.






Leave a Reply

Your email address will not be published.