10 metode prin care te poți relaxa în mai puțin de 15 minute



relax

Administrând orice tip de afacere poate provoca un anumit nivel de stres, mai ales atunci când te preocupi în mod direct cu oamenii, cum ar fi în cazul unui hotel sau pensiune. Așa că ne-am dori să vă ajutăm să descoperiți anumite modalități de a vă elibera de stres și să te relaxezi.

Să începem:

  1. Respiră lent și adânc

Ritmul cardiac, frecvența respiratorie, și tensiunea arterială poate scădea prin încetinirea respirației și utilizarea diafragmei si a abdomenului. Respirația superficială este legată de nivelul mai ridicat de stres. Conform unui alt studiu privind persoanele cu hipertensiune arterială, tehnicile de respirație profundă pot provoca o scădere a tensiunii arteriale și o creștere de relaxare a corpului. Cu fiecare inhalare lasă plămânii să se umple cu aer. Expirați, permițând aerului să părăsească complet plămâni. Practică această tehnică timp de 5 minute în fiecare zi și veți vedea rezultatele.

breathe

  1. Meditează la lucruri pentru care ești mulțumitor

O mulțime de lucruri pot merge prost într-o zi, cu toate acestea, putem lua întotdeauna câteva minute să ne gândim la lucrurile care ne fac fericiți: soțul nostru, copiii sau orice altceva în viața noastră, care ne dă o doză de pozitivism. Nu ești sigur dacă ești recunoscător? Este timpul pentru a începe o listă.

light-sign-typography-lighting-large

  1. Du-te în natură

Din moment ce administrezi un hotel mic sau o pensiune, există o șansă destul de bună de a avea o zonă verde în jurul tău. Ia câteva minute și explorează natura. Exista un studiu care a arată dovezi asupra faptului că nu există sentimente de frustrare atunci când o persoană se află înconjurat de spațiu verde. Știați că, celebrul compozitor Tchaikovsky a luat două plimbări pe zi, și a considerat că aceasta este esențial pentru sănătatea și creativitatea lui?

A photo by Andrew Branch. unsplash.com/photos/Wlm53j4te78

  1. Adulmecă o floare sau folosește aroma terapie

Parfumul si uleiurile încânta inima. Este nevoie de doar câteva secunde pentru a pune niște ulei de lavanda in palma si inhalează.

flowers

  1. Exerciții fizice

Timp de cinci minute ia o pauză de întindere pentru a slăbi mușchii si scăpa corpul de tensiune. Doza minimă efectivă (MED) este definită simplu: cea mai mică doză de exercițiu, care va produce un rezultat dorit. Ferriss susține că optzeci de secunde sunt suficiente atunci când vine vorba de doza minimă efectivă de contracție musculară. De asemenea poți să te duci la o plimbare, sau de a face unele genuflexiuni. Ai un corp mai sănătos în doar câteva minute.

strech

  1. Scrie

Să scrii ceea ce simți pe te poate ajuta să procesezi mai bine emoțiile. De asemenea, scrierea realizărilor te ajută să le iei în evidență. Încearcă un jurnal pentru un timp și vei vedea cum merge.

journal2

  1. Bea ceai

Oprește-te pentru un moment și pregătește o ceașcă de ceai din plante sau verde. Ceaiul de mușețel acționează ca un fortifiant natural pentru sistemul nervos, iar ceaiul verde a fost dovedit clinic prin faptul că reduce stresul. Un studiu privind 42,093 persoane japoneze a relevat faptul că consumul de ceai verde este asociat cu un disconfort psihologic mai mic.

tea-best

  1. Zâmbește

O inimă veselă este un bună decât medicina. Există o legătură mare între râs a te simții bine, acesta a fost spus încă din timpurile biblice și de-a lungul istoriei acest concept a fost sprijinit din partea comunității științifice. Într-un studiu din 2006, cercetătorii au comparat capacitatea fluxului de sânge in întreg organismul pe parcursul a două proiecții de film: o comedie și o dramă. în cele din urmă au descoperit ca vasele de sânge ale celor ce vizionau a crescut în mărime cu 15% în timpul comediei, comparativ cu o scădere de 47% în timpul unei drame de război stresant.

A photo by frank mckenna. unsplash.com/photos/EgB1uSU5tRA

  1. Ajuta pe cineva

Este mai bine să dai decât să primești. Atunci când ești stresat și simțiți că te lovești de un zid, se dovedește că, de fapt, defocalizarea din propriile probleme întinderea unei mâini de ajutor pentru alții ar putea obține de fapt o ieșire din groapă. Există chiar și un studiu care a descoperit acordarea de asistență concretă pentru prieteni sau membri ai familiei ajută la evitarea situațiilor dăunătoare.

help

  1. Mănâncă ciocolată

Cu excepția cazului în care aveți diabet zaharat sau au o problema de dependență de ciocolată, ciocolata neagra poate reduce nivelul de stres. Iată studiul care susține asta.

chocolate

Ați descoperit alte metode de relaxare? Te rog să le împărtășești cu noi în comentarii, ne-ar plăcea să le auzim de la tine.






Leave a Reply

Your email address will not be published.